Zajatci Guantánamo: Na Slovensku mimo záujmu

05BRATISLAVA637

PREDMET: ZAJATCI GITMO : NA SLOVENSKU MIMO ZÁUJMU

  1. (SBU) Ambasáda s hlavnými argumentmi správy oboznámila poradcu premiéra Dzurindu pre zahraničnú politiku, a taktiež s nimi oboznámi aj odborníkov na Ministerstve zahraničných vecí v týždni od 8. augusta (väčšina vedúcich predstaviteľov bola posledné týždne na dovolenkách).
  2. (SBU) Záležitosti týkajúce sa zajatcov na Guantáname na Slovensku nepritiahli pozornosť širšej verejnosti. Agresívna kampaň vysvetľujúca riziká americkej politiky vyvoláva o veci verejnú diskusiu a dáva dôvod vzniku rozporu tam, kde momentálne žiaden neexistuje. Radi by sme obdržali ďalšie informačné listy a materiály voľne šíriteľné pre verejnosť, ktoré o tejto veci vydá Washington a rozšírili ich medzi kľúčovými médiami a akademickými kontaktmi.

SILVERMAN

Aj tento text môžete čítať vďaka odvahe Bradley Manninga, ktorý tieto depeše odovzdal Julianovi Assangeovi z Wikileaks. Viac info tu. Manning je za to, že povedal pravdu o zločinoch, korupcii, pokrytectve a porušovaní ľudských práv americkou vládou a armádou už tri roky vo väzení. Stále čaká na súd, hrozí mu doživotie. Podpíšte petíciu za jeho prepustenie: http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=701222