Bezpečnostná previerka Ministra zahraničných vecí znovupotvrdená

1. Národný Bezpečnostný Úrad (NBÚ) preskúmal a potvrdil bezpečnostný certifikát Ministra zahraničných vecí Eduarda Kukana. Počas Kukanovej neúspešnej prezidentskej kampane v tomto roku bol slovenskej tlači doručený anonymný list, tvrdiaci že Kukan pracoval pre tajnú políciu z čias komunizmu (ŠTB).

2.Komentár: Obvinenia boli takmer určite politicky motivované, nakoľko Kukan bol v prezidentskej kampani favoritom a je pravdepodobné že jeho protivníci sa snažili znížiť jeho šance vo voľbách. Zatiaľ čo Kukan dostal od NBÚ čisté vysvedčenie, prípad by sa mohol v budúcnosti znovu otvoriť, nakoľko Ústav Pamäti Národa má jednu zložku ŠTB registrovanú na Kukana ale nemôže sa k nej v tomto čase dostať, pretože zložka je v českých archívoch.

WEISER

NNNN

Aj tento text môžete čítať vďaka odvahe Bradley Manninga, ktorý tieto depeše odovzdal Julianovi Assangeovi z Wikileaks. Viac info tu. Manning je za to, že povedal pravdu o zločinoch, korupcii, pokrytectve a porušovaní ľudských práv americkou vládou a armádou už tri roky vo väzení. Stále čaká na súd, hrozí mu doživotie. Podpíšte petíciu za jeho prepustenie: http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=701222